ÉLMÉNYBESZÁMOLÓK

2006. AUGUSZTUS 13.

  Az előre megbeszéltek szerint már reggel útnak indultunk Méherzug felé, ahol Rasztari-Duci Anna gazdáinak üdülője található. Méherzug Mezőtúr és Gyomaendrőd között található üdülő paradicsom, közvetlenül a Kőrös holtág mellett. Már majdnem Mezőtúrra érve a műúttól lekanyarodva kavicsokkal feljavított út vezet a telekig, ahol Kovács Ferencék nyaralója áll.

A mellékúton haladva gyönyörű, szépen gondozott, sokszor téliesített házak láthatók. Kis előkert mögött a takaros, több szintes házikó teljes kényelemmel fogadott bennünket.

A hátsó kertben a kerítésvonalba ültetett évelő bokrok és díszfák szegélyezte udvaron át a kert közvetlenül a vízpartra néz. A hátsó kapun át már ott is vagyunk….horgászok és pancsolók paradicsomában.

  Épp kellemes, nem tikkasztó és nem túl hideg időt fogtunk ki, így roved beszélgetés után már csobbantunk is a hűsítő vízben. Tett így Picúr is, aki velünk jött, illetve Anna, aki Picúr után, azt látva a vízbe merészkedett. Kyra a labradorunk és Totyika már magától érthetődően párban úsztak rengeteget. Sokat lubickoltunk, majd megszárítkoztunk a vízparton álló asztalnál…addig a kutyák játszottak és kergetőztek.

  Az úszástól keletkezett energia és tápanyag veszteséget hamar pótolhattuk a Feri felesége, Margó által főzött finom ebéd által. Ebéd közben sokat beszélgettünk, illetve Anna, Picúr és a gazdiknál Puli mellett élő két tacsi játékát figyeltük.

Közben, szinte észre sem vettük és eltelt felettünk a nap, indulhattunk is haza…Gyomaendrőd felé Sándorfalvára.

Köszönjük Andika!