ÉLMÉNYBESZÁMOLÓK

2006. AUGUSZTUS 26.

    Szombat reggel jóbarátainkhoz indultunk, mert meghívást kaptunk egy baráti beszélgetésre. Úticélunk a Bácska szélén fekvő Dávod településre vezetett. Dávod Baja városa alatt, a Hercegszántó felé vezető út közepén, Nagybaracska után következő település. Közelébe helyezkedik el Máriakönnye is, ami egy régi vallási zarándokhely. Rendezett, kultúrált kistelepülés, főútja ápolt és a Hercegszántó felé vezető út mellett található, amiról két bejárat is visz a faluba.

  A főútról letérve már kanyargós, betonlapokkal burkolt mellékutcálkon jutottunk el barátainkhoz, akiknek Komondorai vannak. Gábor és Brigitta terített asztallal várt bennünket, a parasztház verandáján ülve beszélgettünk míg elkészült az ebéd. Már-már hagyomány ez kettőnk között, hiszen tartjuk a kapcsolatot és rendszeresen meglátogatjuk egymást.

  Az ebéd elfogyasztása után -ami fenséges volt- gyorsan át is mentünk a belső udvarra, hogy a Bácskaszéli-Bundás tenyészet alapító Komondorait megcsodálhassuk. Alba és Gerla két szuka barátságosan fogadott bennünket, bár tanúbizonyságot tettek képességeikről házőrzés terén, hiszen az első gyanús hangar a kerítésnél ott hagytak bennünket és Komondor módra tettek rendet a ház körül!

Ispán a fiatal kan már velük tart és a feladatok ellátásába már ő is beleszól…persze ez véget ért a kiskonyhában, hisz amíg a kávé főtt, addig puszikat is osztottak nekünk, majd elnyúltak a padlón.

  Ahogy ez barátok között lenni szokott, hamar elszállt az idő, észre sem vettük és beesteledett. De nem búcsúztunk, hiszen annyi meg annyi mondanivalónk van még, hogy magától érthetődik…ezt a baráti beszélgetést, találkozást folytatni kell…legközelebb nálunk!

Köszönjük Gábor és Brigi!