ÉLMÉNYBESZÁMOLÓK

2006. NOVEMBER 5.

  A reggel kezdődő kutyaiskola után délben indultunk útnak a főváros felé. Egy nagyon kedves meghívásnak tettünk eleget. Az interneten, a netboard fórumán ismerkedtünk meg Béres Szandra és Szaicz Gábor barátainkkal, akik hétvégi kikapcsolódásra invitáltak bennünket. Gáborral és Szandrával többszöri találkozás során őszinte barátság alakult ki, hiszen hasonló beállítottságúak, mint mi és a világ dolgairól egyforma a meglátásunk.

  A Kincsem Park, ahol a lóverseny futamok zajlanak Budapesten található, az M5 autópályáról letérve a Népliget után a leégett majd felújított stadion közelében a Budapest Expo mellett az Albertirsai úton. Tágas parkoló, zöldövezet, hatalmas platánfák övezte park fogadja a látogatót. A Park területére belépve a csodakanca Kincsem nevű angol telivér ló egészalakos, életnagyságú szobra találhat. Kincsem híres magyar versenyló volt, 54 futamából 54 alkalommal győzedelmeskedett. A szobor mögött a régi lelátó épülete található, mely mára műemlék elismerést kapott. A régi épület előtt építették fel az újat, modern berendezésekkel a mai kor követelményeinek megfelelve. Alul fogadási lehetőséggel, büfével és kamerarendszerrel, mely a futamokat közvetíti, felül fedett lelátóval, ami a versenypályára néz

  A látogatás aktualitását az adta, hogy barátaink lótulajdonosok lettek. Lovuk, Pacifik Silver pedig indult egy futamon! Pacika, ahogy ők becézik egy sárga gyönyörű angol telivér mén, dagadó, szálkás izomzattal, versenyre termett testalkattal és temperamentummal. Szandra és Gábor nagyon sok monkát, odaadást, törődést fektettek és fektetnek ma is ebbe a lóba. Megvételére azért kerülhetett sor, mert előző tulajdonosa lemondott róla, jobbnak látta más lovat szponzorálni és menedzselni. Szandra szíve szakadt meg, hiszen Pacika a kedvence volt mindig is, mert ő trenírozta és készítette fel edzéseken a versenyre. Gábor is látott benne fantáziát, hiszen a 4 éves mén még korántsem kiöregedett, pláne a 2005. éveben versenyen nem is futott. A felkészülés hetei alatt Pacika egyre jobb formába került.

  A futam November 5.-én volt, 14 órai kezdettel. Szurkolni nemcsak mi mentünk, hanem Szandra és Gábor barátai is, többek közt Safire és Daemon Nócija az említett fórumról. Mi sem ketten mentünk, mert velünk jött Szegedről barátunk Tónika. Pacikára fogadást is tettünk annak hivatalos rendje és módja szerint. Bizalmunk, szeretetünk, hitünk és Gábor meg Szandra iránt érzett barátságunk annyira megemelte Pacifik Silver ázsióját, hogy a fogadások alapján, a rátett voksaink szerint az első helyre ugrott az esélyesek között.

  Az 1300 méter körüli futam rövid ideig tartott, pillanatok alatt lezajlódott. A zsoké, aki Pacikát lovagolta viszont a rajtnál a rajtgépbe kissé beragadt, így eleve hátránnyal indultak. A táv alatt végig a mezőny végén voltak. A célegyenesbe érve tisztán kivehető volt, hogy mekkora szív dolgozik Paciban, mert amint a zsoké megbíztatta szinte állva hagyott tempójával két versenyzőt is. A futam allatt Paci nem futotta ki magát, a verseny adrenalinja csak órák és az istálló körül lerótt rengeteg levezető kör múltán hagyott alább dolgozni benne.

  Szandra és Gábor bevezettek bennünket a Kincsem Park versenypálya melletti istállóiba, ahol a versenyre készülő lovak, illetve a verseny után elszállítandó lovak várakoznak. Ezáltal kicsit többet is megismerhettünk a Kincsem Parkból, mint a hétköznapi látogató.

  A futam fáradalmait, a verseny tapasztalatait már a Sir Lancelot étterem asztalánál beszéltük át. Tanulságos volt és nagyon jól éreztük magunkat.

Köszönjük nektek Barátaink!