ÉLMÉNYBESZÁMOLÓK

2006. NOVEMBER 19.

  Vasárnap ismét egy kellemes meghívásnak tettünk eleget, barátainkhoz indultunk Sülysápra, hogy találkozzunk. Szerencsére kellemes időt fogtunk ki és a tél még bőven váratott magára. Napsütéses, tavaszias koradélután érkeztünk meg Árpi és Violetta otthonába. Odaérkezésünkkor már figyelő őrszolgálat várt bennünket, Rasztari-Duci Csipke, aki épp nemcsak a házat őrizte, de a gyermek, Luca álmát is!

  Árpi Szegeden tanult, ezért itteni ízekkel, finom marhapörkölttel kedveskedett nekünk. Violetta pedig egy olyan süteménnyel lepett meg bennünket, amit még eddig soha nem ettünk. A prósza is nagyon finom volt, annyira, hogy Kitty rögtön el is kérte a receptjét. Ebédre természetesen Luca is felébredt és a finom kávé után beszélgetni, Pulizni az udvarra mentünk, hogy még kihasználjuk a jóidő utolsó napsugarait.

Luca is nagyon élvezte a dolgot, hiszen megmutathatta új játékait, illetve dobálhatta a labdát barátjának, Csipkének. Csipke render vissza is hozta mindig a kislány kedvéért, hogy aztán újra szaladhasson érte. Luca közben render megsímogatta a szomszédok kutyáit is a kert kerítésén keresztül. A kertlábnál a retriever már szabályosan várta, majd símogatás után dolgára ment. A másik szomszéd németjuhász is bezsebelt néhány kedves gesztust Lucától, de Lucának hirtelen fontosabb dolga akadt.

A kertben lévő almafa, ami alatt nyári találkozásunkkor ültünk lehullatta leveleit. Viszont így látható volt, hogy az almafa hegyében maradt még egyetlen alma…szép érett sárga színe odavonzotta Luca tekintetét. Egészen addig, amíg Árpi bottal le nem varázsolta Luca kezébe.

  A finom alma illata tetszett Csipkének is, de tisztelettudó Puli lévén a kislány kezéből nem vette ki. Tudta, hogy barátja úgyis ad majd a zsákmányból….és a kaput, udvart őrző Puli hirtelen türelmes (ám kitartó) szemlélődővé változott. Leült Luca mellé, hogy amint az a gyümölcsöt megunta a maradékot ő fogyassza el.

  Közben be is sötétedett és a beszélgetés a házban folytattuk. Épp annyi időnk maradt a naplemente során, hogy Csipke füléből a szőrt kiszedjük, talpain a szőrt körbevágjuk, de örömmel láttuk, hogy e téren is gazdáinál jó kezekben van.

Elszállt az egész délután, a sok beszéd közepette elrepült az idő és indulhattunk is vissza, viszont újabb élményekkel gazdagodtunk.

Köszönünk mindent a mielőbbi viszontlátásig!