ÉLMÉNYBESZÁMOLÓK

2011. DECEBER 31. ŐRBOTTYÁN ÉS SOLYMÁR

Őrbottyán és Solymár

Szilveszter a Benedek családnál...

Már amikor az Erzsébet Fürdőben Mórahalmon együtt töltöttünk egy kellemes napot a Sirkó és a Benedek családdal, akkor megbeszéltük, hogy Szilveszterkor folytatjuk ezt. A terelő táborok alkalmával köztünk barátság szövődött, és ezt csak fokozódott a találkozások alkalmával. Sirkó Levente és felesége Kati, illetve lányuk Réka már egyszer vendégül láttak bennünket Kecskeméten. Most Benedek László és felesége Judit, illetve lányaik Vivi, és Kitti párjával Attilával invitált bennünket Őrbottyánba. A sok Puli is nagyon élvezte az együttlétet, mert Juditék 4 Pulija, Leventéék 2 Pulija hatalmasakat rohangált, játszott az 5 Pulival, akiket magunkkal vittünk. Némi welcome drink után, amit számomra a Jagermeister palack megcsapolását jelentette feles poharak formájában, fejedelmi vacsorát költhettünk el, szerencsét hozó lencsefőzelékkel, ropogós bőrű malachússal és mennyei forró húslevessel.

Vacsora után, miközben a Jim Beam hordó fogyasztásán fáradoztam rengeteget beszélgettünk, táncoltunk és jól éreztük magunkat. Éjfélkor az Asti Martini Cinzano koccant a talpas kristály poharakban, forró roppanós virsli vége merült a mustárba, és a dorbézolás, mulatozás egész késő hajnalig kitartott a jó társasággal. Fáradtan nyúltunk el a Benedek Család vendégszobájában, de a Pulik már kora reggel ébresztettek bennünket mozgás hiányukkal. Élvezték az együtt létet, egymás társaságát, csakúgy, mint mi. A forró menta tea, főtt tojásos szalámis szendvics is jó hatással volt a korgó aznapos gyomorra indulás előtt. Ahogy kocsiba ültünk és kigördültünk Őrbottyánból a hó is hatalmas pelyhekben szállingózni kezdett az Újév első napján.

Közben összekötöttük a kellemest a hasznossal, mert útba ejtettük a közelben fekvő Solymárt, ahol Leskó Katalinnál megszületett a Rasztari-Duci Z alom. Kati teával és piskótával vendégelt meg bennünket, miközben a kölykökben gyönyörködtünk. A kölykök anyja Panka úri asszony lett, mert beköltözött a nappaliba a szoptatás idejére. Az 5 kölyök szeme éppen napokkal ezelőtt nyílt ki, és jóllakott nyugodtsággal vettek rólunk tudomást. Persze Panka gondos anya módjára óvta, védte, és takarította őket. A Pilis tájától és búcsút vettünk 2012. első napján és sötétedésre értünk haza.

Köszönjük szépen a vendéglátást és a csodás napot, amit együtt tölthettünk!