ÉLMÉNYBESZÁMOLÓK

2012. JANUÁR 14. MAROSLELE

Csikasz Gamó

Látogatás Maroslelén...

Makó szomszédságában, a 47. főútról is megközelíthető módon, de legközelebb az M43 mellett található a kövér, zsíros fekete termő földekkel szegélyezett település Maroslele. Lakói főleg földművelésből élnek, különös képpen a híres Makói Hagyma hírnevét öregbítik. A faluba az M43 lehajtóról egyenest visz az út a lakott terület szívébe, ahol a Viseráczki család is él Pulijukkal. Csikasz Gamó, azaz BETYÁR Rasztari-Duci Irha Marci és Csikasz Fátyol fia, vagyis fekete-fehér párosításból született. Betyár tényleg nagy betyár és igazi, vérbeli házőrző. A gazdái nagy szeretetben tartják és nevelik szemük fényét. Kezdetben, először bizalmatlan, végig morgós, ugatós Puli, aki nemcsak a portát őrzi, hanem ha szükséges regulázza a ház körül élő állatokat, különös képpen a baromfi udvarban.

Vendéglátóink ki sem fogytak a történetekből, hogy elmeséljék milyen élményekkel gazdagodtak a fél év alatt, amióta Betyár velük van. Előtte is Pulijuk volt és el sem tudják képzelni életüket akár Puli nélkül, akár más kutyafajtával. Betyár közben hangosan adta tudtára a világnak, hogy a területén idegen, illetéktelen látogatók vannak. A család kedvence ezért nagy becsben éli boldog mindennapjait. A látogatás alatt némi kozmetikára is sor került, de Betyár nem volt lekenyerezhető még jutalom falat ellenében sem. A gazdáinak viszont első szóra szót fogadott, így közelebbről is megismerkedhettünk. Ugyan minimális macerával járt még az első fazon igazítás az éppen fogait váltó Pulinak.

Később a beszélgetés bent folytatódott és örömmel láttuk, hogy mások is olyan szeretettel, gondoskodásal viseltetnek a Puli iránt, illetve odafigyelnek rá, hogy a házőrző minden tőlük telhetőt megkapjon. Nem is gondolná az ember, hogy a Puli milyen érzéseket és gondolatokat képes kiváltani, illetve mennyire összehozza at embereket.

Köszönjük szépen!