ÉLMÉNYBESZÁMOLÓK

2012. SZEPTEMBER 30. HRADEC KRÁLOVÉ

Paszuly a csehpuli

Angels Moloss Anite ...

Hradec Králové (régi nevén Königgratz) Csehország északi részén található, a főváros Prága elhelyezkedésével egy vonalban, de attól több, mint 100 km távolságban. A történelmi városban él Martin és Monika Drastíková, akik Rasztari-Duci Irka Sarah gazdái.

Sarah Picúrtól és Koppánytól született és Monika személyesen jött el érte kölyök koráben otthonunkba. A kiállítási eredmények és a diszplázia szűrés után Monika és Martin ismét útra keltek hozzánk, hogy Rasztari-Duci Darut meglátogassák Sarah fedeztetése ügyében. A frigy létre jött és Sarah 5 csodaszép kölyöknek adott életet.

Hetek múlva pedig mi is útra keltünk Kittivel, hogy meglátogassuk őket. Kothencz Tibor barátunk tartott velünk a hosszú útra, aki Daru gazdája.

Nemcsak a hasonló korosztály, de a sok közös nézet, vélemény, hozzá állás és szemlélet miatt is jó volt Martinnal és Monikával beszélgetni. Az alomból addigra Amelié már elköltözött, de 4 remekül szocializál, emberközeli, nyitott kölyök fogadott bennünket. A kölykök egész nap az ember társaságát élvezik, akik lesik minden mozdulatokat. Így hozzá is szoktak a civilizáció zajaihoz, ingereihez.

Az alomból Anite megérkezve otthonunkba szinte azonnal játszani kezdett Acéllal és a számára még idegen lakásban feltett farokkal közlekedve nézett szét kíváncsian. Jártunkban-keltünkben még a lábunk szárát is megmorogta. Soha életében nem látott még macskát, ezért az volt az első reakciója, hogy a farkák megcsípkedte.

Köszönjük szépen Martin és Monika!