ÉLMÉNYBESZÁMOLÓK

2007. 09. 30. VASKÚT

Máriakönnye után útban Hercegszántó felé Dávodon isteni a kávé félúton! A kávé mellé némi szendvics levezetés képpen, az udvaron fenséges Komondorok! A kávétól felfrissült fejjel egy kiadós baráti beszélgetés, és máris jól indul a nap, visszakanyarodva Bajának Vaskút a végső úti cél.

Vaskút mellékutcájában már bogrács melegénél húzódnak árnyékba a Pulik. A bográcsban finom Bajai Halászlé készül, hozzá a tésztát a háziasszony szaggatta ki. Forrón és erősen az igazi és persze hozzá illő cseréptálba szedve tálalják az ünnepi asztalon! Halászlé után levezetés gyanánt a "7 szűk esztendő fonott mákos" Pécsről érkezett.

Közben a beszélgetés alatt Eszter a Pulik között ülve gagyarászott! Egészen addig, míg a halászlé illata el nem csábította és kőkeményen az asztalhoz nem ült. Bajai lány, így eképpen természetes, hogy a bébipapi helyett inkább a Bajai Halászlét választotta, majd a leve után a sűrejét!

A Pulik békésen szundítottak az árnyékban, mintha a finom ebéd az ő gyomrukat terhelte volna meg. Delelőjüket csak néha-néha szakították félbe egy-egy rohanás erejéig a játék kedvéért! A nap végén az egybegyűltek szállingózni kezdtek hazafelé, újra sok szép emlékkel a Vaskút-Pécs-Sándorfalva találkozóról..