ÉLMÉNYBESZÁMOLÓK

2007. DECEMBER. 29. SZUHAKÁLLÓ

Már nagyon régóta terveztük ezt az utazást!

Szuhakálló a Szuha-Patakról kapta nevét, ami mellett települt. A Szuha Miskolc és Kazincbarcika felett csörgedezik, egészen északon. E patak mellett él Dinamit hugicája Rasztari-Duci Dondi BECSES. A találkozót rengeteg üzenetváltás, temérdek videó és szervezés előzte meg. De álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ennek ellenére a hírek, üzenetek nem adják vissza a valóságot, ami Orsi és Becses kapcsolatát övezi.

Először Miskolcon kis kitérőt tettünk, a hegyek közötti szerpentinen felfelé araszolva egy fehér Pulit látogattunk meg, Bundit és gazdiját Vivit. A gyönyörű kilátás és a harapnivalóan friss levegő után útnak indultunk még északabbra.

Szavakba nem lehet önteni, kifejezhetetlen az az érzés, amit a találkozáskor tapasztaltunk. A finom ebéd után hosszú sétára indultunk a patak melletti vadregényes tájon. Szuhakálló gyönyörű! Dombos, lankás vidék rengeteg apró bányatóval, amik ott jártunkkor éppen be voltak fagyva. Dinamitnak és Picúrnak ez hatalmas élményt jelentett, hiszen soha nem láttak még ilyet. Becses azonban gondos házigazda volt és a séta alkalmával Mázlival megmutattak mindent…

A sétából visszatérve Orsi és Becses bemutatót tartott nekünk abból, amit eddig tanultak. Mi tagadás, ügyességük láttán tátva maradt a szánk. Becses egy teljesen új tanítási módszerrel sajátítja el a fortélyokat, ez a módszer a pozitív megerősítésre, dicséretre és jutalomra épül. Csoda volt látni, hogy mire képesek ketten, Orsi és Becses. Gratulálunk!

A nap viszont gyorsan elszáll, pláne ha sok a közös téma és a beszélgetés közepette jócskán beesteledett. Késő éjjel indultunk már haza, de tudjuk, megbeszéltük, hogy visszatérünk.

Köszönjük szépen!