ÉLMÉNYBESZÁMOLÓK

2008. JANUÁR. 03. CSIKÉRIA

Már ismerősök meghívásának tettünk eleget, hisz többször jártunk már a szerb határ melletti Csikérián. Az Újévi köszöntő és ebéd mellett a jövetelünk főbb célja Rasztari-Duci Bodri Botond kozmetikája volt.

Bodri Botond Picúr és Madzag fia. Falusi házőrző Puli és eképpen is éli életét. Az udvar, a gazda bátor őrzője és nem lakáskutya. Az életét nyáron a homokos, télen a havas udvaron éli és ott látja el feladatát. Úri lakosztálya a fás színben található, de ritkán tartózkodik ott. Többnyíre a hóban gázol őrizve és fogva a kaput és javarészt ha meg is pihen azt a bejárati ajtó előtt teszi. Így nyugtázza, hogy a rá bízott udvarban minden rendben van.

Eképpen a szőre loncsos, lompos és bozontos…összeállt!

Úgy döntöttünk azonban, hogy nem nyírjuk meg, hanem Pulihoz méltón szétszedjük a szőrét. Rendkívül erős, vastag és tömeges szalagos szőre van. Védi a tél hidege és a nyár forrósága ellen, de gyakorta összeáll, tehát eleinte munkásabb és kevésbé mutatós. Nem úgy majd a teljes szőrben.

Kozmetika közben kis pihenőt tartva a házigazdák finom ebéddel vendégeltek meg bennünket és a szőrápolás közben is folyt a beszélgetés…már rengeteg közös történettel.

Köszönjük a vendéglátást