ÉLMÉNYBESZÁMOLÓK

2008. JANUÁR 27. DÁVOD-VASKÚT

 

Korán reggel Bács megyébe vettük az útirányt. Természetesen beugrottunk Dávodra a barátainkhoz egy finom kávéra és megcsodáltuk újra a Komondorokat. Gerle, Agyarunk édesanyja újra babákat vár és ismét Ispántól. Alba gyönyörű, teljes szőrben pompázó megjelenésétől tátva maradt a szánk. Szemet gyönyörködtető látvány egy csodálatosan ápolt Komondort munkában, feladatainak ellátása közben látni.

Rövid beszélgetés után elindultunk a végső uticél, Vaskút felé. A házigazda Kolduskerti tenyészet finom Bajai Halászlével várt minket és közben gyönyörködtünk a tenyészetben nemrég született kölykökben.

Napfényvárosi-Csahos Barát és Bakaházi-Pengő Bájos kölykei gyönyörűek. Jó látni, hogy ilyen minőségi almok is születnek. Nagyon ígéretes utódokat fedeztünk fel és részletesen kitárgyaltuk mindketten észrevételeinket. Még kritikus szemmel is nézve sok ígéretes tulajdonságot fedeztünk fel, mint a szép fej, extrém minőségű szőr, erős testfelépítés…ami ennyi idős korban a kölykökön látható és megállapítható. Nagy bizakodással tekinthetők a jövőt illetően.

Közben Eszter is megnevettetett bennünket és az egész nap vidáman, jó hangulatban telt.

Köszönjük szépen!