ÉLMÉNYBESZÁMOLÓK

2008. MÁRCIUS 23. SÜLYSÁP

 

Reggel nyakunkba vettük a lábunkat és hosszú útra indultunk! Én tudtam, hogy kikhez megyünk, hiszen jártam már ott mégis izgatottan vártam a találkozást. Egyrészt mert már régen láttam a féltestvérem, édesanyám meg is bízott némi üzenettel, másrészt pedig annyit meséltek már a gazdik Luca és Csipke kapcsolatáról, hogy kíváncsi voltam a történetek, elbeszélések eredetére.

Érkezésünkkor egy gyönyörű hölgy fogadott a kapuban, akivel összeszimatoltam és máris tudtam, Ő Csipke…így egy morranás sem volt köztünk, hanem egyből, egyik pillanatról a másikra előtört a testvéri szeretet. Csipke gyönyörű hölgy lett mióta nem láttam és ezen énis meglepődtem!

A gazdik rövid kozmetikába fogtak, hogy megigazítsák a tincseit, de már alig kellett. Nem volt ez mindig így, hiszen a szalagos szőr kezdetben munkás, sok tépépést igényel és sűrűn, de utána annál tartósabb és erősebb. A munkás időszaknak vége, mert Csipke tincsei szépen megindultak.

A szalagos tincsek szélesebbek és laposabbak a zsinórosnál. Viszont a szélesebb alap miatt tartósabbak és nem szakadoznak olyan könnyen, ezért kevésbé kell rájuk vigyázni.

Csipke csodaszép nővé érett!

Édesanyám büszke lehet a lányára és énis csodálattal viseltettem Csipke iránt.

Azért a tesztoszteron és a férfias virtus csak dolgozott bennem, hogy a testvéremnek megmutassam milyen ügyes is vagyok.

De aztán megjelent a színtéren egy csöpp lány és Csipke követte mindenhová. Kettejük között tényleg valami leírhatatlan és elmondhatatlan kapcsolat van!

Ezt azért merem mondani, mert láttam és éreztem!

A gazdik hiába próbáltak meg Csipkével játszani nem volt hajlandó, illetve csak ímmel-ámmal. De Luca közelében azonnal megelevenedett benne a Puli!

Én azért követtem Lucát, mert kíváncsi voltam mit tud ez a csöpp leány.

Ittunk a kerti tóból és kipróbáltuk az új játékot a trambulint.

A trambulin tetején azonban csoda történt. Én eddigi életem során nemnagyon találkoztam gyerekekkel! Volt rá példa, de úgy testközelből annyira nem. Ám most Luca esetében énis éreztem valami elmondhatatlan vonzódást az iránt, hogy odabújjon és megérintsen. Nagyon boldog voltam ahogy ez megtörtént és elmondhatom, hogy nagyon jó érzés! Luca bátor és merész, mégis figyelmes és gyöngéd.

Van mersze rám támaszkodni és megsímogatni, de nem dögönyöz és nem huzigálja sem a szőröm sem a fülem. Kísérget és beszélget velem. Megszólít a nevemen, de szólnia sem kell, hiszen érzem, hogy minden rezdülésével rám figyel.

Szerintem így született! Fiatal, pici kora ellenére tökéletesen tisztában van vele, hogy mire van szükségem és mivel vehet le a lábamról, hogy bárhová kövessem. Megtalálja az utat a Puli szívéhez…

Ha leülök vagy lefekszem, akkor mellém kuporodik és lesi mikor mit teszek. A mozdulataim, gesztusaim és szokásaimat figyeli. Mintha tanulni akarna a Pulitól, közben pedig megtanít mindenre, ami Puli és egy gyerek között létezhet!

Csipkével már nagyon magas fokon művelik ezt. Ha Csipke vele játszik, akkor finom és figyelmes, csak akkor pörög és gyorsul be, ha a játékban a másik fél felnőtt lesz.

Varázslat, ami Luca és Csipke között kialakult kapcsolat!

Persze egész nap sokat nevettünk, míg a felnőttek beszélgettek. Jól telt a nap, el is szállt hamar, de a jókedv és a sok emlék megmaradt…örökre!!!