ÉLMÉNYBESZÁMOLÓK

2008. MÁJUS 01. SZEGED-SZŐREG

 

A már 3 éve hagyománynak számító rendezvény Szegeden belül most Szőregen került megrendezésre. A nap során 4 fő program köré csoportosult a megjelent jóismerős és barát! A nap elején szakmai program, tenyészszemle kezdődött el, amin a Pulik közül a tenyésztés jövő nemzedékét vezették fel.

A tenyészszemlén az innen származó kutyák között az alábbi eredmények születtek:

Bácskaszéli Bundás Agyar: tenyészthető

Rasztari-Duci Daru: tenyészthető, HD-A

Rasztari-Duci Eső: tenyészthető, HD-C

Csikasz Barka: tenyészthető, HD-B

Csikasz Bundzsi Maja: tenyésztésre javasolt, HD-B

Jómagam Rasztari-Duci Dinamit: tenyészthető, HD-B

Eközben megkezdődött a Magyar pásztorkutyák ügyességi bemutatója, amiben mi a Sándorfalvi Kutyaiskola bemutatóján vettünk részt. A bemutatón csoportos engedelmes, egyéni engedelmes, csoportos őrző-védő, egyéni őrző-védő gyakorlatok voltak.

A gyakorlatokban részt vettek nem magyar fajta kutyák is, hogy szemléltessük a békés egymás mellett élés jegyében a kutyások között jól megférünk egymással.

Az ebéd ekkorra kész is lett és finom marhapörkölttel csillapítottuk éhünket…még néhány falatot énis kaptam.

Ebéd után a MEOE Szegedi Szervezet Magyar Kutyafajták Tagozatának fajtabemutatója következett, ahol a nézőközönség fajtatörténettel és a fajtákra jellemző leírással, ábrázolással ismerkedhetett meg.

A fajtabemutatót eredményhírdetés követett, mely során szakmai díjak és felajánlott különdíjak kerültek kiadásra.

Nagyon jól éreztük magunkat, bár elfáradt mindenki, de megérte, hiszen együtt lehettünk és jó volt ennyi magyar fajta kutyát együtt látni egy rendezvényen.

De tényleg csak elcsépelt szavakkal lehetne jellemezni azt az érzést, amit ott éreztünk a nap folyamán mindannyian. Ezért beszéljenek inkább a képek…