ÉLMÉNYBESZÁMOLÓK

2008. JÚNIUS. 01. KÜBEKHÁZA

 

Vasárnap ebédre voltunk hivatalosak Johny gazdáihoz, akik Kübekházán élnek. A falu a Szerb határ mentén fekszik Szőreg és Tiszasziget szomszédságában és lakosai nagyrészt mezőgazdaságból élnek. Johny Morzsa kutyánk fia, annak utolsó előtti almából való és máig az egyetlen, aki fehér színűként hasadt a kölykök közül. Története és élete gyakorlatilag a születése pillanatától megörökített, hiszen akkora meglepetés volt. Johny a családból a Dédmamával él együtt, aki nagyon szereti jó házőrzőjét.

A házigazdák ünnepi terítékkel és finomabbnál finomabb fogásokkal vendégeltek meg bennünket. A Pazar ebéd elfogyasztása után a Dédi már alig várta, hogy megmutassa nekünk büszkeségét. Johny egy rendkívül eleven és borzasztó apportos Puli, amit feltehetően az édesanyjától örökölt, mert a kozmetikához nála elengedhetetlen volt a labda, hogy robbanékony, pörgős természetét először lefárasszuk a szőrszedés nyugodt mozdulatlanságához. Igazi falusi házőrző, aki nem hagyja magát becsapni és a labdáért szinte mindenre képes…még arra is, hogy a baromfiudvar kapuját a lábát emberi kézként használva kinyissa!

Nagyon jó volt látni milyen jó helye van a családban ennek a törzskönyv nélküli Pulinak és milyen jó sora van. Hosszas baráti beszélgetés után rengeteg élménnyel tértünk haza.

Köszönjük