ÉLMÉNYBESZÁMOLÓK

2008. AUGUSZTUS 04. KISHEGYES és SZABADKA

 

Már egy nagyon régi meghívásnak tettünk vasárnap eleget, amikor átléptük a Magyar-Szerb határt és a Vajdaságba indultunk, hogy Palicson és Szabadkán át, Bácskatopolyán keresztül Ruzsa Magdolna szülőfalujában, Kishegyesen találkozzunk saját tenyésztésű Pulinkkal, Csikasz Békével és gazdáival.

Molnár József és Krekity Olga nagy szeretettel fogadtak bennünket és eredeti, házi kézzel köpült vajat kínáltak nekünk reggelire. A reggeli után a templom mögötti kis utca udvarán ücsörögve beszélgettünk az élményekkel teli hétköznapokról, amit a Puli melletti élet szolgáltat nap mint nap, illetve eszmét cseréltünk véleményeinkről és meglátásainkról. Meglepő módon nagyon sok dolgot hasonlóan látunk. Eszmecsere közben a két Puli, Csikasz Béke, azaz Kóci és a vele élő Vahur Fickó produkálták magukat. Fickó egy fogós, apportos Puli, tele energiával és maga férfias jellem. Kóci egy finom ám karakán hölgy a kedvességével és bújósságával. Nem úgy, amikor valami hívatlan betolakodót vélnek felfedezni, mert akkor mérgesen pattannak azonnal. Produkálták ezt akkor is, amikor az udvaron történő beszélgetés elcsitította éberségüket és megérkezett Józsi és Olga fia és lánya a férjével. Azonnal a kapunál teremtek és fogták őket, ám ismerősök jöttek így a két Puli megnyugodva tért vissza hozzánk. Jó volt látni, hogy milyen szeretetben és törődésben élnek.

Visszafelé Szabadkán ebédre voltunk hivatalosak, Kovács Tímea és családja látott vendégül bennünket és a finom csevap mellett gyönyörködtünk a Szabadka Kincse Komondor Tenyészet Komondoraiban.

Rengeteg élménnyel tértünk haza és megtelt a szívünk a látottakkal.

KÖSZÖNJÜK!