ÉLMÉNYBESZÁMOLÓK

2008. NOVEMBER 02. PAKS

 

Vasárnap délelőtt a Dunántúlra indultunk és Dunaföldváron átkelve a Dunán Pécs, Szekszárd irányába vettük az irányt, ahol még Szekszárd előtt következett úti célunk, Paks. Nagyon szép, jól kiépült és hangulatos település Dunaföldvár alatt 20 kilóméterrel. A helyi lakosok életét jelentős mértékben az atomerőmű határozza meg, hiszen rengetegen ott dolgoznak vagy alkalmazottként, vagy külsősként. Paks központjában, a kanyargós kaptatóinak egyikében lakik és él Csikasz Deres gazdáival. Attila és Noémi már vártak bennünket Virággal és Bálinttal. Deres most öt hónapos és nagyon formás, szemrevaló Királyfi, ahogy a gazdái szólítják.

Velünk tartott a látogatásra Gara, Helka és Dinamit, akik hatalmasat játszottak Deressel az udvaron. Igaz kicsit szokatlan volt nekik a vidék, mert az alföldi síksághoz szokott Pulik nem szokták a kaptatókat és részűket az udvaron. Az udvar maga három szintből állt és az egyes szinteket ferde rézsűk kötötték össze. Bizony erről néha az Alföldön élő Pulik elfeledkeztek. A játékba idővel bekapcsolódott Rozsdás a szomszéd kutyus is, aki Deres legjobb barátja. Az emelkedőkön való szaladgálás közepette a nap végére alaposan el is fáradtak.

Rengeteget beszélgettünk Deres gazdáival és nagyon jó volt látni, ahogy viszonyulnak a Pulijukhoz, aki igazi családtag az életükben, úgy a szülőkkel, mint a gyerekekkel. A hosszú baráti beszélgetésnek az idő vetett véget és a téli korai sötétedés. Rengeteg élménnyel tértünk haza és örülünk, hogy az Árki Családot megismertük.

Köszönjük!