ÉLMÉNYBESZÁMOLÓK

2009. MÁRCIUS 15. KISHEGYES

 

Vasárnap reggel a szomszédos Szerbiába látogattunk el barátaink invitálására, hogy a tőlünk származó Csikasz Béke Kóci kölykét Vahur Fickótól megismerhessük.

Örömmel tettünk a meghívásnak eleget, mert mi is kíváncsiak voltunk, hogy milyen lehet Duci dédunokája, aki a Virgonc nevet kapta a keresztségben.

Vendéglátóink Krekity Olga és Molnár József a Pacsirtatelepi Puli Tenyészet alapítói nagy szeretettel és nagyon finom ebéddel vártak bennünket. Olga és Józsi nagyon szeretik két Pulijukat, Fickót és Kócit és olyan értékeket mutattak meg nekünk beszélgetés közben, ami a Pulit igazi családi kutyává és a porta, ház őrzőjévé teszik.

Fickó természetében és jellemében egy ízig-vérig Rendőrpuli. Fogós, ugyanakkor zsákmányos, kemény, férfias Puli. Ha eljön az este és lemenőben a nap, akkor már elfoglalja őrhelyét az udvarban a bejárati ajtó előtt és onnantól tudja, hogy az udvar és annak védelme az ő feladata. Ugatása mély, nem is annyira csahos, inkább komoly, figyelmeztető vakkantások.

Kóci pedig egy fáradhatatlan örökmozgó, akinek a figyelmét semmi nem kerüli el. Főleg a postással és a lovaskocxsikkal nincs kibékülve, amit rendszeresen szóvá is tesz. Mégpedig, úgy, hogy toppantásával szinte helyből a másfél méteres kapu tetejében terem és néha végig is szalad a felső peremén. Az udvaron saját szemünkkel győződhettünk meg erről, miközben Fickóval játszottunk beszélgetés közben.

Virgonc mondhatni, hogy a két szülő tulajdonságainak igazi ötvözete a jellem terén. Játékos és pörgős, mint az anyja, ugyanakkor fogós és rámenős, mint az apja.
Beszélgettünk volna mi időtlen időkig, mert kerekeket nevettünk a történeteken, de ekkor vettük észre, hogy bizony ránk sötétedett. Így indultunk vissza már éjjel haza, rengeteg élménnyel gazdagodva.

Köszönjük szépen!