ÉLMÉNYBESZÁMOLÓK

2009. ÁPRILIS 17. KISVÁRDA

 

Csikasz Bundzsi Maja tüzelni kezdett. Ezért gondoltunk merész gondolatként merült fel mindkettőnkben Erdész. Tincses-Kincsem Erdész apja Csikasz Bundzsi Maja apjának testvére. De Rasztari-Duci Helka és Hobo természetét megtapasztalva Kitty és én is arra gondoltunk, hogy ezt a temperamentumot valahogy a Csikasz vérvonalban is rögzíteni kéne.

A párosítás tehát vonaltenyésztés a Csaholó-Borzas C betűs alom kombinációjára. Mivel a kocsink a román utakra előjött problémák miatt éppen szervíz alatt állt, ezért Erdész tenyésztője és gazdája Kalmárné Fehér Zsuzsanna jött el Majáért, hogy Erdész párja lehessen. Erdész nagyon jól fedez és türelmesen kivárta az optimális időpontot, amikor Maja időben volt a tüzeléssel.

A tüzelés végén szólt Zsuzsi, hogy a nász befejeződött és indultunk Majáért. A látogatásra nagyon kíváncsi voltam, mert láttam Helka és Hobo fejlődését és Zsuzsiéknál éppen egy alom cseperedett Erdésztől és Cserfestől. Bogárzói Boros Anka Cserfes és Tincses-Kincsem Erdész szerelmének gyümölcsei szintén vonaltenyésztésnek számítanak, mert Cserfes apja Erdész apjának féltestvére.

Az alomban 8 kölyök született és ottjártunkkor éppen egy hónaposak voltak. A kölykök között 3 fehér utód látta meg a napvilágot.

Erdész a beszélgetések alatt folyamatosan udvarolt még Majának, aki viszont már elhárította a közeledést. Nem maradtunk sokáig, mert hosszú út várt még ránk hazafelé, de nagyon jól éreztük magunkat.

Köszönjük Peti és Zsuzsi a vendéglátást!