ÉLMÉNYBESZÁMOLÓK

2009. ÁPRILIS 18. ÓCSA

 

Már hetek óta tervezgettük és egyeztettük, hogy Rasztari-Duci Imát, Picúr és Koppány lányát meglátogatom. A szavakat tett követte és egy megbeszélt időpontban amikor mindkettőnknek megfelelt útnak indultam Ócsára.

Udvardi Péter és Udvardiné Lukács Ilona Komondorosok, tenyésztők és tartók is egyben, de mindig is volt Puli az udvarukban. Az előző Puli öreg korában ment el és így került hozzájuk Kisgyarmati Dorka Picúr és Csaholó-Borzas Cimbi Koppány kölykei közül a legígéretesebb kislány, aki most fél éves.

Ócsa Budapest alatt található az M5 autópályán külön lejárattal Üllővel. A település már nekem ismerős volt, mert főiskolás koromban az egyik legjobb barátom onnan származott. A település peremén egy nyugodtabb és csendesebb műút mellett Ócsáról kifelé haladva található Rasztari-Duci Ima otthona.

Tiszta, napos udvar és tágas kennelekben örvendező néhány Komondor fogadja a látogatót. A háziasszony rögtön igazi, vérbeli magyar reggelire invitált, hamisítatlan saját készítésű mangalica sonka és disznósajt kínálattal. A ház ura pedig a reggeli után büszkén mutatta a birtokot. Az udvar végében mangalica hízók, díszbaromfik kultúrált volierekben.

Végig a beszélgetés alatt sugárzott a házigazdákból a mérhetetlen állatszeretet, amivel saját jószágjaikról beszélnek.

Rasztari-Duci Ima Udvardi Péterrel fűződik szorosabb kapcsolattal, bár az elmondása szerint ettől szorosabb kapcsolatban az unokákkal van.

Egy rövid, ám különösebben nagy munkát nem igénylő kozmetika zárta a látogatást, csakis kizárólag a Puli és a Komondor kozmetikája közötti eltérésekre hagyatkozva.

Köszönöm, hogy Ima otthonában találkozhattunk!