ÉLMÉNYBESZÁMOLÓK

2009. JÚLIUS 26. IRIG - TEMERIN

 

A történet úgy kezdődött, hogy az Irig CACIB Kiállításnak nálunk lassan már hagyománya van, mert annak idején Ducival zarándokoltunk el erre a kiállításra. Mivel szép környezetben megrendezett jó hangulatú kiállítás volt, ezért most Gara esetében is úgy döntöttünk, hogy benevezünk és elmegyünk.

Előtte egyeztettünk Matuska Andreával, mert jó lett volna találkozni. Andrea és párja Novák Árpád szintén neveztek Irigre, de most a kiállítást a csodaszép Fruska Gora Nemzeti Park területén rendezték. A kiállításon Csikasz Csatár lett a fajtagyőztes. Sóvárogtunk a kiállítás közben, mert tudtuk, hogy Csatárnak éppen kölykei vannak a nem túl messze fekvő Temerinben Fehér Kornélnál.

De az ötletet elvetettük, mert nem tudtuk mennyit kell várakoznunk majd a határnál az átlépéshez. Viszont a sors úgy hozta, hogy Újvidéken eltévedtünk és hirtelen a Temerin felé vezető úton találtuk magunkat. Ha a sors így hozta, akkor bizony engedtünk az események folyásának.

A kölykök anyja Szatyorfalvi Subás Dolly, Csaholó-Borzas Cimbi Koppány kanunk lánya.

Feledhetetlen nap volt. A Fruska Gora gyönyörű vidéke, a saját tenyésztésű Pulik és utódainak látványa elvarázsolt bennünket és rengeteg élménnyel tértünk haza. A határon való várakozást már nem is bántuk annyira, mert csak úgy sorra jutottak eszünkbe az események.

Köszönjük Andrea és Kornél!