ÉLMÉNYBESZÁMOLÓK

2009. AUGUSZTUS 10. PAKS

 

A munkahelyemen dolgoztam, amikor jött a telefon Paksról, hogy lenne egy kérdés Csikasz Dézsma, azaz Morzsi kozmetikájával kapcsolatban. A kozmetikus hölgy csinált már Puli szőrápolást, de zsinóros Pulin és Morzsi szőre eljutott abba a stádiumba, amikor a felnőtt szőr és a kölyök szőr közötti átmeneti időszak igényli a szakavatott kezet. Nyírásra gondoltak már, amikor rám csörögtek és megbeszéltünk egy időpontot.

Közben Csikasz Deres és Rasztari-Duci Inas, azaz Axi gazdái is jelezték, hogy lassan náluk is esedékes lesz egy kozmetika, mert az életkor haladtával ott is elérkezett ez az átmeneti állapot.

Így felkerekedtünk, hogy egy teljes napot töltsünk Pakson.

A látogatást Morzsi gazdáinál kezdtük és nem is késlekedtünk a kozmetikát felkeresni, ahol neki estünk. Tényleg már-már késő lett a szétszedéshez, de végül úrrá lettünk a szalagos tincsek kialakításán. Néhány óra tépés után a házigazdák finom ebéddel vendégeltek meg bennünket és megismerhettük az új családtagot is, a néhány hete született unokát.

Morzsi igazi családtag és nagyon jó sora van, mert így nyáron naphosszat játszhat az udvaron a gyerekekkel.

Ebéd után Paks központjában Axi otthonába látogattunk. Axi és Deres gazdái idő közben már letudták a kozmetikát egy közös ismerősük segítségével és valóban látszott, hogy a bundához szakavatott kéz nyúlt. Axi ha mondható így sokkal keményebb és férfiasabb volt, mint legutóbbi látogatásunk alkalmával. A kisfiúval egy falat kenyér, kiséri mindenhová az udvaron, de bennünket, mint idegen látogatókat bizalmatlanul fogadott. Ottlétünk alatt néhányszor körbe is járta a területet módszeresen és szisztematikusan, hogy hol eshetett csorba az őrzésén.

Már szinte kész komoly kan lett belőle.

A napot Deres otthonában zártuk. Deres kozmetikája szintén megtörtént és teljesen rendben volt. A gyerekek éppen nyaralni voltak, de Deres mint tanult, iskolázott Puli türelmesen hallgatta beszélgetésünket a gazdikkal a teraszon. Néha provokált, játékra hívott bennünket míg a házigazdákkal elköltöttük a finom vacsorát.

Örömmel tértünk haza és sok-sok élménnyel, mert tudjuk, hogy mindhárom saját tenyésztésű Pulink jó kezekben van, családban él boldogan. Most már barátokhoz érkezünk, ha Paksra érünk!

KÖSZÖNJÜK ezt a csodálatos napot!