ÉLMÉNYBESZÁMOLÓK

2009. OKTÓBER 10. TABAJD

 

Vendégségben jártunk Tabajdon, ahol két saját tenyésztésű Pulink otthona is található.

Orbán Szabolcs és Ágnes régi barátaink már, hiszen náluk él Rasztari-Duci Bendegúz. A tulajdonos-tenyésztő kapcsolatból barátság szövődött és rendszeresen találkozunk, összejövünk nagy beszélgetésekre akár nálunk, akár Tabajdon az Ő otthonukban.

Ma születésnapi összejövetelre voltunk hivatalosak, hiszen Szabolcsnak most van, Áginak nemrégiben, lányuknak, Eszternek pedig a napokban volt a születésnapja.
A családi összejövetelből most is mint szokott hatalmas duma-party kerekedett. Viszont most láttuk először amióta elkerült tőlünk Rasztari-Duci Kendét. Kende Picúr szukánk és Gerzson fia. A két fekete szülő nászából született idén tavasszal.

Bendegúz és Kende nagy cimborák! Teljesen jól elvan egymás mellett a két kan, persze hatalmasakat birkóznak és játszanak az udvaron. Bende, aki időközben a Kende hangzásának hasonlósága miatt megkapta a Benő nevet tanítgatja, nevelgeti fiatal barátját a házőrzés fogásaira. El kell mondanunk, hogy meglehetősen nagy sikerrel.

Mindkét Puli nagyon jó vérmérséklettel és temperamentummal bír, Bendegúz már több hívatlan látogató esetében bizonyított. Hozzá kell tenni, hogy nagyon jó helyük van. Jól megy soruk és Szabolcs Ágival nagyon jó gazdái a Puliknak. 3 lányuk pedig jó játszópajtás a Pulik számára.

Ma elkísért bennünket a vendégségbe Helka és Gara. Gara és Kende féltestvérek. Mindkettejük apja Csikasz Arasz Gerzson.
Nagyon kellemesen és jó hangulatban telt a nap. A közös laza beszélgetések máris hiányoznak. ;o)

Köszönjük Szabi és Ágica!