ÉLMÉNYBESZÁMOLÓK

2009. NOVEMBER 16. DUNABOGDÁNY

 

Borda István és felesége Magdi udvarának őrzői...

Szeged felől mielőtt a fővárosba érnénk az elkerülő autópályán Esztergom felé vesszük az irányt. A gyönyörű Szentendre után Leányfalut és Tahitótfalut követően a hegyek oldalában található ékszerdoboz Dunabogdány.
A településre érve a központban Húsbolt mellett haladunk el és nemsokkal utána felfelé vesszük utunkat, fel a hegy oldalába, ahol él Borda István családjával. Hosszú évekkel ezelőtt évtizedeken át tartó húsipari múlttal önálló, nemtúl nagy kapacitású, ám európai szintű és szinvonalú húsüzem működtetésébe vágtak.

A Borda Húsüzem közelében található házuk udvarának őrzője két növendék Puli, akik idény nyáron kerültek a portára.
Név szerint Csikasz Előd, azaz hívónevén Vacak és Rasztari-Duci Lajta, vagyis Panka.

A két Puli két különböző egyéniség. Előd, vagyis Vacak nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb és már ennyi idős korban a férfias kényelem és magabiztosság megtestesítője. Lajta, vagyis Panka pedig maga a tűz, az élő elevenség, mint a nőies szeszély Puli képében megjelenő földi megtestesítője.
Vacak hízelgősebb, simulékonyabb, kan létére, míg Panka házsártossabb és bizalmatlanabb. Igazi családtagok és nemcsak a családdal, hanem az idősebb Magyar Vizslával és Németjuhásszal is jól kijönnek.

Pisti és Magdi jó gazdái a két házőrző Pulinak, akik ennyi idős korban máris felelősségük teljes tudatában látják el feladatukat.
Köszönet a vendéglátásért és a beszélgetős, kutyázós délutánért a házigazdáknak!