ÉLMÉNYBESZÁMOLÓK

2010. JANUÁR 10. ÓPUSZTASZER - ECHO Tanya

 

Vendégségben Csikasz Elláknál...

Több hónap eltelt, amióta Ellákot láttuk és kíváncsiak voltunk, hogy mennyire sikerült beilleszkednie egy megszokottnak nem mondható életformába, életvitelbe, ami az Echo Tanya filózófiáját illeti.

Csikasz Ellák Szatyorfalvi Subás Bogáncs és Csikasz Barka fia. Otthona Ópusztaszer mellett található:

http://www.echotanya.hu

Az eleven, csupa energia kölyökből mára már kész fiatal férfi cseperedett és nagy boldogságban éli mindennapjait gazdái Roland és Cheryl mellett Pintával, a Pulival. Ellák először tartózkodóan fogadott bennünket, de aztán percek alatt törtek elő a régi emlékek. Pinta és Ellák kiegészítik egymást és szabályosan elválaszthatatlanok, kötődnek a másikhoz. A juhok még nem érkeztek meg a tanyába, de a legelő elkerítése megkezdődött. Kis parcellás földterület felosztás jellemzi a vidéket, ezért van szükség a legelő bekerítésére.

Ellák és Pinta hatalmasakat játszanak az udvaron a kifejezetten nekik készített gyapjú nemez labdákkal. Kerítés nélkül is magukénak érzik a területet, otthonukat, mert a kapu környezetében épített grádics demarkációs vonal. Nem hagyják el otthonukat, bár annak területét rendszeresen bejárják gazdáikkal. Nem mentes ez újdonságok felfedezésétől, hiszen a szomszéd erdő tele van őzekkel, néha elő bukkannak harapni a legelő füvéből. A területükön gyümölcsös és konyhakert is található őshonos növényekkel, illetve egy tó is rengeteg izgalmat rejt. A tó kibővítése folyamatban van természet közeli eszközökkel és természetesen majd természet közeli végeredménnyel.

Mielőtt eljöttünk Ellák és Pinta jól bevacsorázott a megszokott időben. Majd kerültek egy nagyobb kört megtéve a gyümölcsösben és végül játszottak egy nagyot az udvaron.

A házigazdák saját maguk sütötte lekváros süteménnyel vendégeltek meg bennünket és mézes menta teával. Nagyon finom volt.

Búcsút intettünk Elláknak, aki kikísért bennünket a grádics vonaláig.