ÉLMÉNYBESZÁMOLÓK

2010. MÁJUS 24. TABAJD

Tabajd

Vendégség Bendegúz és Kende otthonában...

Komáromból haza úton már egy időszerű meghívásnak tettünk eleget, amikor Tabajdon meglátogattuk az Orbán családot, ahol Rasztari-Duci Bendegúz és Kende élnek. Hetek óta folyt az egyeztetés, mert Kende kozmetikája időszerű volt már és régen is találkoztunk. A lányok hatalmasat nőttek, kész kishölgyek már. Szabolcs és Ági a házigazdák most várják újabb babájukat.

A két Puli annak ellenére, hogy kanok jól kijönnek egymással és kiegészítik egymást. Bendegúz már felnőtt, érett férfi a maga méltóságával, szokásaival és rigolyáival. Néha nyomatékosítja ugyan Kende észjárásában, hogy ki a főnök az udvaron, de kisebb zsörtölődésektől eltekintve nem problémás a viszonyuk.

Kende elmúlt egy éves és legnagyobb meglepetésemre a színe bizony szerintem nem maszkos, ahogy a törzskönyvén szerepel. Teljesen ugyanaz az összkép és benyomás szín tekintetében, mint a testvére, Kalász esetében. Kende éberebb és élénkebb vérmérsékletű, temperamentumosabb Puli és konokabb, makacsabb is. A szőrét a gazdik már rutinosan gondozzák, ahogy azt Bendegúz esetében megtanulták. Nekem már csak apróbb simításokat kellett végezni rajta.

Ági finom ebéddel vendégelt meg bennünket és édesanyjától még egy Isteni nyak masszírozást is kaptam. A teraszon beszélgetve szaladt el a nap, amíg a két Puli produkálta magát Agyarral.