ÉLMÉNYBESZÁMOLÓK

2010. JÚNIUS 27. SOLYMÁR

Solymár

Vendégségben Rasztari-Duci Kezesnél...

Már nagyon régóta terveztük és szerveztük a látogatást Solymárra a Leskó Kertészetbe, hogy újra láthassuk Rasztari-Duci Kezest, aki a Panka hívónevet kapta gazdájától, Leskó Katalintól. Végül összejött, mert esedékes volt az első kozmetika, feltépés is. Katalin időben szólt és még abszolút nem voltunk elkésve a tincsek megindításával. Érkezésünk után a házigazda remek, finom fagylalt-sárgadinnye költeménnyel vendégelt meg bennünket és közben beszélgettünk.

Panka szófogadó, de idegenekkel tartózkodó felnőtt Puli hölgy lett, amióta nem láttuk. Megtanulta, hogy a tárva-nyitva álló kertészet kapuján nem léphet ki és hallgat is a szóra, hogy nem lehet. A kerítés vonalban viszont jelzi az idegeneket és főleg a szomszéd baromfi udvar volt a nagy kedvenc, amíg a tyúkok meg nem tanulták, hogy Panka Puli úgysem tudja őket meghajtani a drótháló miatt. A kertészet minden dolgozójának nagy kedvence és ő is szereti őket. Nagyon jó gazdái Pankának és nagyon szépen tartják. Különösen a Jákó papagáj a legjobb barátja, akivel beszélgetni is szokott. A Jákó már a köszönésen kívül ugatni is megtanult.

Panka az a típus a Pulik közül, aki vigyáz az alakjára, és rengeteget mozog a kertészet több szintes udvarán. Egy eleven energia bomba. A kozmetikát viszonylag jól tűrte az első alkalom ellenére, csak néhányszor kellett megdorgálni az érzékenyebb testrészeknél. Közben hallgattuk vendéglátónk történeteit Pankáról, mert Leskó Katalin oly élvezettel és szeretettel mesélte a felnőtté válás eseményeit.

Köszönet a látogatásért!

Rasztari-Duci Kezes PANKA

/Csikasz Arasz Gerzson - Kisgyarmati Dorka Picúr/