ÉLMÉNYBESZÁMOLÓK

2010. OKTÓBER 09. SZABADSZÁLLÁS

Szotyi otthonában

látogatás Szabadszálláson...

A Celje Európa Kiállítás után Rasztari-Duci Mente Szotyi gazdái találkozóra vendégségbe invitáltak bennünket Szabadszállásra, hogy megbeszéljük az általuk tapasztaltakat. Nem utolsó sorban, sőt a legfontosabb talán Szotyival kapcsolatban az volt, hogy a birkák haza költöztek a legelőről a nagy nyájból és mindenképpen meg szerettem volna nézni miként viselkedik a Puli a találkozáskor.

Legnagyobb örömömre Szotyival a terelő ösztön és a terelés képessége tekintetében is minden rendben volt. A házigazdák, Pásztor Antal és családja nagy szeretettel fogadtak bennünket. Már reggel amikor megérkeztünk az udvaron csirkét koppasztottak az ebédhez. Valaki a családból a reggeli órákban is friss, meleg meggyes süteménnyel lepett meg bennünket. A terelés öröme után tettünk egy nagyobb sétát Szabadszállás határában. A kirándulásra Szotyi testvére Manka és Gara tartott velünk. Szotyi barátja és társa Leon a profi Bordeaux-i. Csatlakozott a társasághoz Tito a Sárhegyi és Kaukázusi keverék. A kutyák jól kimozogták magukat és látszott, hogy hozzá vannak szokva a mozgatáshoz. Nagy örömmel tapasztaltuk, hogy nem csak mi teszünk hatalmas sétákat kutyáinkkal, hanem más is úgy gondolja, hogy ez szükséges és jó. A társaság hamar összehaverkodott és hatalmas birkózásba fogott a vendéglátóink otthona melletti futball pályán. Így ebédre már csendben nyúltak el az árnyékban, amíg mi a finom ételeket elköltöttük.

A Pásztor család vendég szeretetéhez hozzá tartozik, hogy tényleg ebédre összegyűlt az a rokonság többsége és a terített asztalnál egy nagy család fogadott bennünket szeretettel. Megtisztelő volt ennek részese lenni. Közben hallgattuk a jobbnál jobb kutyás élményeket, történeteket és nagyokat nevettünk a poénokon.

Délutánra nehezen hagytuk ott a társaságot, mert abszolút jó fej, barátságos és jól szocializált kutyákkal tölthették a Pulijaink a napot. De nem búcsúztunk, hiszen hamarosan mi várjuk látogatásra vendéglátóinkat.

Köszönjük szépen az egész családnak ezt a gyönyörű napot