ÉLMÉNYBESZÁMOLÓK

2011. JANUÁR 16. ÓPUSZTASZER

Csermely

Magyar Csermely Szilvia...

Jó régen volt már, amikor Ópusztaszeren az Echo Tanyán jártunk, mert nyáron terveztük, de Magyar Roland és párja Cheryl jelezték, hogy kislányuk született. Így először nem akartunk lábatlankodni az újszülött körül, majd a temérdek teendő feledtette velünk a látogatást egészen év végéig. Aztán össze beszéltünk és időpont egyeztetés után meglátogattuk Ópusztaszeren az Echo Tanyát. 

... Cheryl és Roland szerint a fenntarthatóság - vagy ahogyan erre ők inkább szeretnek gondolni -, a fenntartottság az életadással, a születéssel veszi kezdetét.

Éppen ezért röviddel azután, hogy kiderült, gyereket várnak, komoly megfontolást követően úgy döntöttek, felkészülnek a feladatra, hogy a maguk kezébe vegyék azt, amivel a sors megajándékozta őket.

Meggyőződésükhöz híven, hogy a terhesség nemhogy nem betegség, de egy olyan csodálatos természeti állapot, aminek a megélésére, illetve a világra hozás képességére az evolúció minden fajt, növényt, állatot és így az embert is évmilliók alatt felkészített, badarság azt hinni, hogy annak sikere a fejlődéstörténeti időmércével, de még emberi léptékben mérve is újdonsült tudománytól függ.

Ma már öt hónapos, makk egészséges kislányukat mindenféle segítséget mellőzve, saját maguk hozták világra élvezve a családi sejt és a tanyasi otthonuk minden kényelmét és nyugalmát. Úgy érzik, jobban nem is dönthettek volna ...

Csermely nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott, figyelmes és rendkívül gyönyörű baba. Nem csoda, hogy körülötte forog Roland és Cheryl élete, mindennapjaik így telnek meg tartalommal. Az Echo Tanyán azóta Csikasz Ellák és Pinta felett is elszállt egy év, de a gazdáik nagyon szépen tartják őket és gondozzák szőrüket. A kozmetika során alig kellett belenyúlnom a szőrükbe. Racka még nincs a tanyán, ez még várat magára, egyelőre csak kacsák költöztek a tanya mögötti tóba. Magyar házi kacsák és nagyon jól érzik magukat.

Ellák persze időnként megpróbálja terelni őket, de ekkor a tóban úszkálva űznek gúnyt belőle. Ellákon a terelés összes jellemvonása fellehető és meg is beszéltük a gazdákkal, hogy idén elvisszük megnézni mit mutat a Rackákkal. Az Echo Tanyán is várják a tavaszt, igaz amikor ott jártunk teljesen tavaszias idő volt és a telet megcsúfolva egy szál pólóban is lehetett volna lenni az udvaron, csak a szél jelezte, hogy még ez várat magára. Ellák és Pinta viszont élvezték a szelet és arccal szembe fordulva vele nagyokat birkóztak az udvar füvében.

Az Echo Tanya körül kerítés nincs, csak a kapu bejáratnál épített grádics jelzi a telek határát, de Ellák és Pinta mégis a tanya körül marad és az udvart érzi otthonának. Csermely közben nagyokat pislog odabent a meleg szobában a Racka szőréből készült nemez bölcsőben, gyapjú kelengyében és pamut pelenkában, mert ahogy beszélgetünk a Pulik az udvaron mondják a magukét.

Elköszöntünk az Echo Tanya lakóitól, de nem búcsúztunk, mert remélhetőleg ebben az évben gyakrabban találkozunk.